Včasih je ženski poslovno-udoben stil pomenil oblačenje v črne, mornarsko modre in sive hlače ter klasične puloverje. Na srečo pa imajo današnje ženske veliko več možnosti, ko gre za profesionalni poslovni videz. Predvsem pa se glede na zunanje okoliščine in lastno počutje brez slabe vesti lahko odločijo, ali stavijo na poslovno-udobni ali poslovno-elegantni videz.

Ključnega pomena pri oblačilu je seveda tkanina. Za maksimalno mero udobja in estetsko dovršenost naj bo tkanina po možnosti iz naravnih materialov in čim boljše kakovosti. Pri nas v salonu Morro najdete izvrstne tkanine italijanskih proizvajalcev, ki bodo Vašemu oblačilu po meri doprinesle občutek lahkotne nošnje in hkrati ekskluzivnega, dovršenega izgleda. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj uporabnih stilskih idej za Vaš poslovni in hkrati modni izgled.

Zanimiva bluza in elegantne hlače

Kombinacija zanimivega in izstopajočega zgornjega dela (npr.elegantna bluza z zvonastimi rokavi, nenavadnim ovratnikom, prosojnimi vstavki, čipkastimi detajli in podobno) ter elegantnih hlač ustvari poslovni videz, ki je nadvse udoben, a vse prej kot dolgočasen. Ta slog dopušča veliko možnosti kombinacij, tudi barvnih. Najbolj »klasična« različica je kombinacija bele bluze in črnih hlač. K izbranim oblačilom lahko dodate celo decenten oziroma Vašemu lastnemu slogu primeren nakit, ki celostni podobi doda pridih Vaše osebnosti.

Elegantna telirana obleka v kombinaciji z blazerjem

Ne, blazer v poslovni modi ni rezerviran zgolj za klasične kostim kombinacije s krilom ali hlačami v enaki tkanini ali barvi. Veliko bolj modna in sproščena je lahko kombinacija lepo telirane obleke po meri in ujemajočega se blazerja. Slednji je lahko izdelan iz povsem drugačne tkanine, kot je izdelana obleka. Zaželena je naslednja kombinacija: vzorčast blazer na enobarvno obleko ali enobarven blazer na vzorčasto obleko. Zelo domiselne so lahko tudi kombinacije različnih materialov: na primer gladka tkanina obleke z bolj površinsko razgibanim  materialom blazerja. Barvno ujemanje mora biti seveda doseženo tudi znotraj kombinacije vzorcev. Možnosti: praktično neomejeno.

Telirano krilo v kombinaciji z belo bluzo

Pri tej kombinaciji gre za zelo poslovno urejen videz klasičnega pridiha. Enostavno učinkovit za dneve, ko je dvodelni kostim preveč »zategnjena« različica poslovnega dress-coda in si želite malo več udobja znotraj prefinjene elegance. Najbolj preverjena različica tega stila je kombinacija bele bluze z gumbi in temnejšega volnenega krila, ki lepo zoži spodnji del silhuete. Črno-beli šik je vedno »in«. Bela bluza pa prav tako dopušča številne različice z najbolj unikatnimi detajli izdelave.

Monokromatski pulover in telirano volneno krilo v enakem barvnem odtenku

Nadvse udobna različica poslovnega »šika«. Vendarle malo bolj primerna za popoldanska poslovna druženja ali za športno elegantno različico »casual Friday« oprave.

Oprijet kvaliteten monokromatski pulover in telirano volneno krilo cevastega oziroma »pencil« kroja v enakem odtenku kot zgornji del optično ustvarja videz elegantne poslovne obleke malce bolj strogega videza. Hkrati pa ima zelo učinkovit optični učinek: podaljša in zoža Vašo silhueto. Dodana vrednost: posamezna kosa se z različnimi oblačili lahko kombinirata povsem ločeno v številnih poslovno elegantnejših, pa tudi malo bolj ležernih modnih kombinacijah. Po načelu manj je več.

Modni kostim v številnih različicah materialov in krojev

Ženski kostim bodisi v različici s krilom ali hlačami je univerzalno oblačilo ženske poslovne mode. Medtem, ko je bilo še pred časom skorajda zapovedano, da se pojavlja v strogo krojenih variacijah črne, temno modre ali sive barve, je zadnja leta spre barvna karta precej bolj razširjena. V zimskem času se pojavlja tudi v različicah pisanih bukle tkanin in spet priljubljenega kara. Najbolj hvaležni materiali zimske sezone so kvalitetne volnene tkanine, medtem ko se v toplejših mesecih sezone le-tem pridružijo tudi svile in bombaži. Variacij je nešteto, modelacij tudi. Vodilo je eno samo: Vaš stil narekuje Vaše želje, posledično pa tudi sam način nošenja. Ne pozabite pa na ključno sestavino vrhunsko ukrojenega oblačila: kvalitetno tkanino, ki je poleg natančne izdelave bistvena za dovršeni izgled Vašega kostima po meri.