V salonu Morro smo navdušeni nad svežimi idejami in novostmi v naši ponudbi. 19.junija ob 19.uri se je v salonu odvijal nadvse prijeten modni dogodek: otvoritev razstavnega salona luksuzne, trajnostne in živalim prijazne mode Benedetti Life.

Foto: BoštjanPodlogar

Otvoritev razstavnega salona Benedetti Life v Morro Sartoriale sta gostila vedno pozitivna in razpoložena pisateljica, novinarka in okoljska aktivistka Manca Košir ter direktor podjetja Moda Mi&Lan in njegove modne znamke Morro Sartoriale Milan Mörec. Za dobro razpoloženje je dodatno poskrbela zdravica z odlično penino Medot.

Benedetti Life je trajnostna znamka luksuzne mode neživalskega izvora, ki jo je ustanovila večkrat nagrajena oblikovalka Mateja Benedetti. Modna linija Benedetti Life je nastala kot odziv na vse višjo zavest o uničujočih vplivih hitre mode na okolje, živali in ljudi.

Naš razstavni salon Morro Sartoriale je od otvoritve dalje ekskluzivni gostitelj razstavnega salona Benedetti Life. Ob pomoči svetovalnega osebja je pri krojaškem mojstru mogoče naročiti oblačila kolekcije »Parrots’ Poetry« po meri in sicer vsak ponedeljek od 8:00 do 16:00 in vsako sredo od 11:00 do 18:00. Svoj termin si lahko rezervirate s klicem na telefonsko številko 070 669 669 ali pišete na narocanje@morro.si

                               

O blagovni znamki, kolekciji in njeni oblikovalki:

Benedetti Life

Benedetti Life uporablja izključno nestrupene in ekološke tekstilne izdelke ter proizvodne postopke, ki ne onesnažujejo vode in tal in ne škodujejo zdravju ljudi. V skrbi za kakovost proizvodnega procesa postavlja Benedetti Life življenjske pogoje delavcev v ospredje svoje dejavnosti, zato izdeluje izključno lokalno in „Narejeno v Italiji“.

Luksuzna estetika, okoljska ozaveščenost, odgovorno potrošništvo in etične poslovne prakse so temelji, na katerih gradi svojo ustvarjalno pot. S povezovanjem teh štirih področij se vrača k ponovnemu premisleku o tem, kako si zamišljati, izdelovati in prodajati trajnostne in brezčasne modne umetnine, ki presegajo običajno minljivost modnih smernic.

Kolekcija »Parrots’ Poetry« (Poezija papig)

Že od rimskih časov dalje papige, te pisane inteligentne ptice, navdihujejo človeka in mu delajo družbo. Danes so mnoge od obstoječih 387 vrst papig ogrožene, nekatere izmed njih na pragu izumrtja zaradi  uničevanja njihovega naravnega habitata ter nezakonitega trgovanja s pticami. Med njimi najdemo nekatere izmed najlepših in najinteligentnejših vrst: velike pisane are iz novega sveta, govoreče afriške papige, kakaduje in novozelandski kakapo.

Benedetti Life lovi lepoto teh ptic v svoja oblačila, ne v kletke. Vsa obleke in modni dodatki so izdelani izključno iz ekološko certificiranih tekstilov, saj je največja skrb te znamke namenjena zaščiti okolja, živali in ljudi, vključenih v proizvodni proces.

Mateja Benedetti

Slovenska modna oblikovalka Mateja Benedetti je svojo karierno pot začela kot oblikovalka kostumov v operah in gledališčih. S svojimi deli je med drugim nastopila v Milanu, Parizu, Los Angelesu, Kuvajtu in Singapurju. Leta 2014 je ustanovila svojo prvo trajnostno modno znamko, ki jo je istega leta VOGUE ITALIA uvrstil med dvajset najobetavnejših okolju prijaznih svetovnih modnih znamk. Leta 2017 se je Mateja Benedetti uvrstila v krog petih finalistov nagrade Green Carpet Award, ki se je podeljevala v Teatro alla Scala med tednom mode v Milanu. Istega leta jo je za Vogue International intervjuvala uveljavljena modna kritičarka in urednica Suzy Menkes, njeno obleko iz jabolčnega usnja pa je za slikovno opremo Grazie izbrala tudi slovita Livia Firth. V letu, ki je sledilo, je prejela dve nagradi in sicer Positive Luxury Award ter Big See Award. Matejino delo se nahaja v prestižni knjigi Rolls Royca in Bentleya “Exploring Extraordinary”, ki sta jo ob svoji stoti obletnici leta 2019 izdala oba izdelovalca avtomobilov.